Caffè Nero'daki tüm kahveli içeceklerin temelidir ve doğru hazırlanması en zor olan kahvelerimizden biridir. Tek ölçü espresso, 7,5 gram kahvenin tam ayarında sıkıştırılmasıyla hazırlanır. Kahve makineden, kaşıktan damlayan bal gibi, yani ne çok hızlı ne de çok yavaş dökülmelidir. Baristalarımız espresso hazırlama eğitimi alırken dökme süresini de ölçerler. Mükemmel espressonun altın rengi "krema" tabakası, kahve karıştırıldığında dağılır, durduğunda tekrar oluşur.
 

Espresso Ristretto

Espresso tutkunlarının çok sevdiği bir tariftir. Olağanüstü yoğunluktaki gizli harmanımız daha az suyla hazırlanır ve ortaya daha az, daha yoğun ve daha kuvvetli bir espresso çıkar. Deneyerek alışılması gereken bir lezzettir.


Espresso Con Panna

İki ölçü lezzetli ve kuvvetli espresso, çırpılmış kremayla süslenerek sunulur.


Espresso Macchiato

Tek ölçü espressoya biraz süt eklenir ve fincanın üstünde bir topak süt köpüğü bırakılır.



İtalya'nın sabah klasiğidir. Benzersiz espresso harmanımız buharla kadife kıvamında ısıtılmış sütle karıştırılır ve üstüne köpükten bir kapak örtülür. Evet, isterseniz üzerine çikolata tozu da serpebilirsiniz ama İtalyanların tercihi değildir.



Günün her saatinde içilebilecek bir klasiktir. Yoğun ve zengin espressomuzun üstüne bol ısıtılmış süt ve en üste köpük; muhteşem bir lezzettir.



Geleneksel İtalyan espressosunu fazla sert bulan Amerikalı askerler tarafından ortaya çıkarılmıştır. Americano'da iki veya daha fazla ölçü zengin espresso, aynı miktarda sıcak suyla karıştırılır. Espressonun doğru hazırlandığının kanıtı olarak "krema" tabakası hâlâ görülmelidir (ama daha hafif olur).