Gerçekten iyi bir espresso hazırlamak için, kahve meyvelerinin en olgunlarının titizlikle seçilmesi gerekir. Meyveler işlenip ayrılarak çekirdekler kabuktan çıkarılır. Kavurma uzmanlarımızın işi, harmandaki tüm kahveleri lezzetlerinin doruğuna çıkacak şekilde kavurmaktır. Bunun için de her bir çekirdek türünün özelliklerini anlamaları, bunları doğru gövde, uyumlu lezzet ve zengin aromanın ortaya çıkacağı şekilde değerlendirmeleri gerekir. Kavurma ustamızın geliştirdiği özel harmanımız, ağır ve geleneksel İtalyan usulüyle kavrularak karmaşık ama dolgun ve yumuşak içimli bir lezzet sunan, başka hiçbirine benzemeyen özel kahvemizi ortaya çıkarmaktadır.

Harman formülümüz gizli olmakla birlikte, Orta ve Güney Amerika'dan, çoğu Arabica türü çeşitli kahve çekirdekleri içerir. Harmanımıza kuvvet ve derinlik katması, kahvenin kremasının yoğun olması için az miktarda Robusta da kullanılır.

Her zaman mükemmel espresso hazırlayabilmek için, yıldan yıla doğal fark gösteren kahve lezzetlerini telafi etmek amacıyla harmanda küçük değişiklikler yapılmaktadır.


İtalya'nın en iyi ve geleneksel kahve makinelerini kullanırız. Tüm makinelerimiz elle kullanılır ve mükemmel kahve, baristamızın el becerisi ve uzmanlığıyla ortaya çıkar. Bu aynı zamanda içeceklerin siz nasıl istiyorsanız öyle hazırlanacağı anlamına da gelir.

Öğütme

En iyi kahve bile gerektiği gibi öğütülmezse tadını kaybeder. Öğütülen çekirdekler oksitlenince kahvenin lezzeti ortadan kaybolduğu için, kahvenin taze öğütülmesi şarttır. Caffè Nero, tazeliği güvenceye almak için sadece kullanacağı kahveyi öğütür.



Doz

Kahvenin dozu çok önemlidir. Otomatik doz cihazları kullansak da, bunları düzenli olarak kontrol edip ayarlarız. Caffè Nero'da tek ölçü mükemmel espressonun dozu, 7,5 gramdır. İçecekler için 15 gram kahve alan "duble" takımlar kullanırız.

Sıkıştırma

Öğütülen kahvenin, makineye takılan başlıkta doğru kuvvetle sıkıştırılması gerekir. Fazla sıkıştırılırsa kahve çok acı ve sert, az sıkıştırılırsa sulu ve tatsız olur. Doğru sıkıştırma derecesini bulmak için eğitim ve deneyim şarttır.



Akış hızı

Mükemmel espressonun vazgeçilmezlerinden biri de dökme hızıdır. Yani kahvenin fincana aktığı hızdır. Caffè Nero'da dökme hızını günde iki kez kontrol ederiz. Ayrıca çekilen her espressoyu da gözle kontrol ederiz. Doğru dökme hızının yavaş ve sabit olması gerekir. Hızlı dökülen espresso zayıf ve yavan, yavaş dökülen espresso acı ve yanık lezzetli olur.